Handlekurv

VANLIGE SPØRSMÅL 
3-5 virkedager

Hjemlevering

69 21 10 92

 

 

       

DIBS - Payments made easy

Materialguide

Ulike materialer har ulike egenskaper. Visse materialer er bedre egnet til gardiner og hjemmeinteriør mens andre passer bedre til sengetøy. Her gir vi deg en guide til våre ulike materialer.

Bomull er naturfiber fra bomullsplanten. Bomullen har en høy slitestyrke og krymper stort sett alltid litt i vask. Den er lettstelt, solid og et populært materiale. Bomullen tåler høye temperaturer og har høy motstandskraft mot lys. 

Dun er et naturmateriale som puster og leder vekk overskuddsfuktighet og varme fra kroppen, men som likevel beholder et passe lag av varme i luftrommet nærmest kroppen.

 

Fleece er polyester med kort, tett lugg og er et materiale med en viss stretchkapasitet. Det holder varmen godt og er et mykt og deilig materiale. Fleece bør vaskes skånsomt ved 40 grader.

 

Krepp et bomullsstoff og benyttes ofte til dynetrekk og føles ekstra svalt. Stoffet har en litt bølgete struktur. Krepp bør man unngå å stryke eller presse, dette for å beholde strukturen.

Frotté er en vevekvalitet for bomull. Sluttresultatet påvirkes blant annet av hvor mange løkker som veves pr. centimeter og hvor høye løkkene er. Tette og høye løkker gir en tykk og fin frotté med høy absorbsjonsevne, mens avkuttede løkker på den ene siden gir en blank velouroverflate. 

Jacquard er et dekorvevet stoff. Mønsteret veves inn i stoffet.

 

 

 

 

Organza er et tynt og fintrådet, lett stoff.

Panama og halvpanama er veveteknikker der det er doble tråder i begge retninger i veven. På halvpanama er det doble tråder bare i en retning. Gir et stabilt og ganske tykt stoff.

Sateng er et stoff vevet av silke eller bomull. Det føles svalt og behagelig og har en fin glans. Det er føyelig og lettstelt.

 

 

Quilting er en tekstilteknikk der man legger et luftig materiale mellom to tøylag og syr deretter rett gjennom lagene. Ofte syr man i dekorative mønstre.

Voile er en slørlignende og nesten gjennomsiktig vev. Materialet kan variere.

Lin er naturfiber fra linplanten. Stoffet har fin glans og er mer avvisende mot smuss enn bomull, men skrukkes lettere. Det er høy vannoppsugingsevne. Lin har godt av å presses, da det får en ekstra fin glans.

Polyester er en gruppe av syntetfiber. Polyester holder formen godt og krymper ikke i vask. Den skrukker ikke og er meget lettstelt. Polyester blandes ofte med andre materialer.