Handlekurv

VANLIGE SPØRSMÅL 
3-5 virkedager

Hjemlevering

69 21 10 92

 

 

       

DIBS - Payments made easy

Å velge riktig gardinmodell

En gardin kan virkelig forandre et roms preg, det finnes knapt noen raskere, billigere og bedre måte å «ominnrede» enn å bytte gardiner. Vi guider deg frem til hvilke gardiner du bør velge

 

PANELLENGDER

Panellengder, eller panelgardiner er smale lengder som henger rett ned fra gardinstangen. De rammer inn vinduet og ofte blir det finest å ha flere panellengder som overlapper hverandre på hver side. Benytt gjerne ulike farger på panellengdene slik at de matcher hverandre. Det kan også være fint med en mønstrete og en ensfarget som henter sin farge fra en del av mønsteret på den andre.

Når du henger opp panellengder benytter du panelskinner. Nederst på lengden bruker du loddet som følger med panelskinnen, det gir et fint fall på gardinene. Dersom du vil henge flere panellengder i overlapp, anbefaler vi at du bruker åpne panelskinner.

Se alle panellengdene våre »
 

KANALLENGDER

Kanallengden er vår vanligste gardintype. Den har en kanal sydd på gardinen og tres inn på gardinstangen. Kanallengder er greie fordi de passer på flere typer av gardinstenger. En kanallengde kan, slik som mange andre lengder, henge rett ned eller trekkes sammen på midten med et gardinbånd eller duskebånd.

Kanallengdene våre finnes ofte i to lengder, en som når ned til gulvet og en som når rett nedenfor vinduskarmen.

Se alle kanallengdene våre »

 

 

MALJELENGDER

Maljelengder tres direkte på gardinstangen og er enkle å henge opp. De passer godt i rom der man ønsker å kunne trekke for, enten for å hindre innsyn eller skjerme for lyset. Maljelengder blir pent foldet når du henger dem opp.

Se alle maljelengdene våre »

 

 


 

 

KNYTEBÅNDSLENGDER & HEMPELENGDER

Både knytebåndslengder, hempelengder/ løkkelengder har hemper og tres eller knytes på gardinstangen. Hempene kan sitte både på gardinens forside, bakside (også kjent som franske foldbåndslengder) eller øverst på gardinen. Knytebåndslengder er knyttet i overkant. Løkkelengdene har hempene i overkant av gardinen.

Se alle knytebåndslengdene våre »
Se alle hempelengdene våre »

 

 

 

FOLDEBÅNDSLENGDER & FRANSKE FOLDBÅNDSLENGDER

Foldebåndslengder gir et fint fall med myke folder. Du kan selv velger hvor tette foldene skal være ved hjelp av det påsydde foldebåndet på gardinens bakside. Der fester du fingerkroker som du henger opp i ringer på gardinstangen. Foldebåndslengder gir et klassisk elegant inntrykk.

Den franske foldebåndslengdene har ferdigsydde hemper på baksiden og du slipper å bruke fingerkroker. Opphenget ser likedan ut som en vanlig foldebåndslengde.

Se alle foldebåndslengdene våre »

 

 

 

MULTIBÅNDSLENGDER 

Multibåndslengder har et fastsydd bånd på baksiden av gardinen som gir flere opphengsmuligheter. Du velger selv hvilken opphengstype du vil ha. 

Velg mellom følgende måte å henge opp gardinen:

Ferdig kanal å tre på gardinstangen.

Hemper som man trer på gardinstangen som gjør at gardinen folder seg pent.

Fingerkroker (vanlig foldebånd).

Waveoppheng med rynkebåndskroker.

 

Se alle våre multibåndsgardiner »

GARDINKAPPER & BUEKAPPER

Gardinkapper er korte og henger over hele gardinstangen, de er ofte ikke høyere enn 50 cm. De henges ofte opp med en kanal. Monter gjerne gardinstangen et stykke ovenfor vinduet, da virker vinduet større. Gardinkapper kan henge for seg selv eller kombineres med gardinlengder bakenfor. Bruk i så fall doble gardinstenger. 

Buekapper er en gardinkappe som er formet som en bue. Buekapper er alltid ferdig foldede og selges ikke som metervare.

Stoff-forbruk kappemetervare
Kappemetervare bestemmer du selv hvor bred du vil ha, du bestiller i antall hele meter. Pass på å bestille og klippe til jevne stykker (tilpasset mønsterets gjentagelse) slik at ikke mønsteret blir skjevt eller asymmetrisk. Bestill 70 % ekstra. Dersom vinduet f.eks. er 1,5 m. Bredt, kjøp 2,55 m. Stoff. Mål vinduets bredde og gang med 1,7.

Stoff-forbruk for kappemetervare med foldebånd
2-fingerkrok og en tom lomme bruker 35 cm ekstra stoff pr. m (9 kroker/m).
2-fingerkrok og to tomme lommer bruker 30 cm ekstra stoff pr. m (7 kroker/m).
3-fingerkrok og en tom lomme bruker 80 cm ekstra stoff pr. m (8 kroker/m).
3-fingerkrok og to tomme lommer bruker 45 cm ekstra stoff pr. m (6 kroker/m).
4-fingerkrok og en tom lomme bruker 95 cm ekstra stoff pr. m (8 kroker/m).
4-fingerkrok og to tomme lommer bruker 70 cm ekstra stoff pr. m (8 kroker/m).


Se alle gardinkappene & buekappene våre »

ROLL UP-GARDINER

Roll up-gardinene er gardinkapper med variabel høyde, der du kan tilpasse høyden til vinduet eller for å hindre innsyn eller sollys. Tre gardinen på en gardinstang, brett eller rull deretter opp gardinen til ønsket lengde. Bruk båndene til å knytte opp gardinen i rett høyde.

Vi foreslår at du trer en lett stang eller pinne gjennom kanalen på gardinens underkant, da blir den lettere å rulle og rullingen blir rett. Dersom du i stedet vil ha litt heng i rullingen, ruller du den uten pinne.

Se alle roll up-gardinene våre »